Gå til hovedindhold

CSR

Vi sikrer, at hospitaler i VetGruppen får rent kliniktøj og mere tid til dyrene

Altid nok med rent tøj ved hånden, øget kontrol med hygiejnen og mere tid til at tage sig godt af dyrene og deres ejere. Det er nogle af de fordele, som VetGruppens dyrehospitaler i Birkerød og Valby har opnået ved at leje og få vasket kliniktøj hos os.

Dyreklinikker og -hospitaler kan leje og få vasket kliniktøj bakteriologisk rent på vores professionelle, svanemærkede vaskerier

Dyreklinikker og -hospitaler kan leje og få vasket kliniktøj bakteriologisk rent på vores professionelle, svanemærkede vaskerier

VetGruppens lokale dyreklinikker og -hospitaler arbejder tæt sammen om at sikre dyr over hele landet den bedste behandling. For at opretholde hygiejnen skifter dyrlægerne og veterinærsygeplejerskerne kliniktøj hver dag. Og nu har VetGruppen fået en kædeaftale med os, så de dyreklinikker og -hospitaler, der ønsker det, kan leje og få vasket kliniktøj bakteriologisk rent på vores professionelle, svanemærkede vaskerier. Den service gør bl.a. dyrehospitalerne i Birkerød og Valby brug af – og det er der flere fordele ved ifølge Rolf Bjerre Thorsen, der er regionschef for VetGruppens klinikker i Nordsjælland og København. Han fortæller:

”Tidligere stod især vores veterinærsygeplejersker og -elever for at samle, vaske og tørre kliniktøjet til medarbejderne i Birkerød og Valby i maskiner på dyrehospitalerne, og det var meget tidskrævende. Derudover vaskede hver medarbejder sine egne bukser hjemme. Jeg vil tro, at de i Birkerød og Valby brugte ca. 20 timer om ugen på tøjvask, så det svarer til arbejdstiden for ca. ½ fuldtidsansat veterinærsygeplejerske eller -elev – og vi er rigtig glade for, at vi nu har udliciteret opgaven til Elis, så vores medarbejdere kan bruge deres kompetencer og tid på dyrene i stedet. Det kan både styrke deres arbejdsglæde og vores fastholdelse af kvalificerede medarbejdere”, siger Rolf Bjerre Thorsen og fortsætter:

”Med Elis’ løsning har vi også fået bedre kontrol med hygiejnen. Det kan jo ske, at et dyr f.eks. kaster op, og vi ønsker ikke, at medarbejderne får mikroorganismer med hjem på tøjet. Nu hvor vi lejer og får vasket alt tøj hos Elis, kan vi sikre, at alle skifter tøj dagligt, og at tøjet bliver her på klinikkerne, da medarbejderne ikke længere vasker bukser hjemme. Når medarbejderen møder ind om morgenen, ligger der et rent sæt tøj klar på hylden, som er pakket i den rette størrelse – og efter arbejdsdagen smides det brugte tøj bare i vasketøjssækken, som Elis’ chauffører afhenter. Hvis et dyr kaster op midt på dagen, er der altid et ekstra sæt skiftetøj, så vi kan opretholde hygiejnen. Og Elis’ service fungerer upåklageligt, bl.a. fordi Elis’ IT-system er så fremragende”.

Nemt at få overblik over tøjet

Mette Holst Rasmussen er veterinærsygeplejerske på Birkerød Dyrehospital. Hun har både før og efter overgangen til vores tøj- og vaskeløsning hjulpet med de praktiske opgaver, der ligger i at sikre rent tøj til hospitalets medarbejdere. Og som hun fortæller, er hun glad for vores samarbejde:

”Det er absolut tidsbesparende, at Elis nu vasker dyrehospitalets tøj, og de står også for løbende at udskifte tøjet med nyt, når det bliver for slidt eller forvasket. Så farverne i vores tøj er nu altid tip-top, og du kan slet ikke se, at det har været vasket flere gange. Det har selvfølgelig stor betydning for os, at Elis vasker tøjet bakteriologisk rent. Og faktisk ser tøjet nu også renere ud efter vask – for der er slet ingen pelshår på det nyvaskede tøj, som vi modtager fra vaskeriet”, siger Mette Holst Rasmussen og fortsætter:

”Det er smart, at tøjet fra Elis er chippet, så vi kan spore det og se, hvor meget tøj der er hhv. leveret til os og ligger på vaskeriet. I IT-systemet ”Mit Elis” kan jeg nemt logge ind og til enhver tid få overblik over vores tøjbeholdning, til- eller afmelde medarbejdere og justere, om vi skal have flere eller færre tekstiler. Det er bestemt en befrielse, at det hele er så nemt, og det er dejligt, at vi altid bare har nok rent tøj ved hånden”.

Svanemærket vaskeriservice

For Rolf Bjerre Thorsen har det også betydning, at kliniktøjet vaskes på vores svanemærkede vaskerier. At et vaskeri er svanemærket betyder, at hele tekstilservicen (ikke kun vaskemidler) overholder Svanemærkets krav om at minimere miljø- og klimapåvirkningen. Og en analyse fra Nordisk Miljømærkning  viser, at virksomheder og kommuner kan spare mindst 27 % CO2 ved at vælge en svanemærket tekstilservice frem for en gennemsnitlig ikke-svanemærket tekstilservice til vask af arbejdstøj. 

Rolf Bjerre Thorsen udtaler: ”Vi valgte bl.a. Elis, fordi deres profil passer godt til vores ESG-politik, og jeg tror, at det også betyder meget for vores medarbejdere, at kliniktøjet vaskes på svanemærkede vaskerier”.

 

Om VetGruppen:

  • VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og -hospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed
  • Klinikkerne er placeret over hele Danmark – Sjælland, Fyn og Jylland
  • VetGruppens klinikker tilbyder både almindelige konsultationer og højt specialiserede behandlinger af hunde, katte, heste og smådyr.

Læs mere om VetGruppen her 

Vil du vide mere om fordelene ved vores mere miljøvenlige og tidsbesparende vaskeriservice? Ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: dk-info@elis.com
 

Kontakt

Ønsker du mere information?

Kontakt

Vi bestræber os på at svare tilbage indenfor 48 timer alle hverdage.

*Obligatoriske felter

Ved at trykke på Send, accepterer jeg, at Elis anvender de angivne personoplysninger til at håndtere og besvare min forespørgsel. Dette sker i overensstemmelser med privatlivspolitikken, som jeg finder i footeren.

Måtteservice

*Obligatoriske felter

Uopfordret ansøgning

*Obligatoriske felter

Din ønskede afdeling

Miljøservice

*Obligatoriske felter

Phoenix

*Obligatoriske felter

re:Tech

*Obligatoriske felter

Hygiejne-reklamationer

*Obligatoriske felter

Fejlbehæftet produkt er sendt til fejlsøgning (hvis muligt sendes eksempel på både dispenser og forbrugsvare til dk-pm.support@elis.com)
Der kan uploades et ubegrænset antal filer til dette felt.
256 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.